
No. 35/1/90-CL.III
Government of India, Ministry of Industry

Department of Company Affairs
Shastri Bhawan, 5th Floor, “A” Wing

New Delhi
Dated: 2nd March 90

To
The President,
The Institute of Cost and Works Accountants of India
12, Sudder Street, Calcutta-700 016

Sub: Clarification under Section 224 (1) of the Companies Act, 1956.

Sir,

I am directed to refer to your letter no. CLC/79/89 dated 8th January, 1990 on the 
subject  mentioned  above  and  to  say  that  while  giving  a  certificate  in  terms  of 
provision to sub-section 224 of the Companies Act, 1956, the auditor or auditors will 
not take into account the actual appointments as auditors in the companies but also 
their proposed appointment in companies for which they have given their consent.

Yours faithfully,

K.M. Gupta
Under Secretary to the Govt. of India 

 


